Kültür-Sanat
-
Burçlar ve Özellikleri Hakkında Geniş Bir Araştırma (2020)
Güneş Burcumuz ve Karakterimiz (Burçlar ve Özellikleri) Burçlar ve Özellikleri; En basit haliyle Güneş burcu ‘Burcun Ne? veya Burcum Ne?’…
Devamını Oku » -
Arabesk Müzik ve Arabesk Müziğin Tarihi
Arabesk Müzik Tarihi Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasının ardından kurulan Türkiye’de cumhuriyet rejimine geçişle birlikte, müziğin toplum üzerindeki gücünü bilen Atatürk tarafından,…
Devamını Oku » -
Netflix’te İçerik Üretimi ve Film Endüstrisi Olarak Netflix Platformu (1997)
Netflix Platformu Nasıl Bu Kadar Büyüdü? Netflix platformu, bilhassa son yıllarda sadece televizyon değil ayrıca da film endüstrisinin değişimine ön…
Devamını Oku » -
Emeviler Döneminde Sanat
Bir dönemi kendi bağlamında ve doğru anlayabilmek için o dönemi tüm yönleriyle ele almak gerekmektedir. Emevîler Dönemi kültür dünyasını anlayabilmek,…
Devamını Oku » -
İlk Dönem İslam Tasavvufu ve Horasan Ekolü
Horasân’da tasavvuf, Hint-İran geleneğinin tam ortasında yer alan tarihsel bir doygunluğa sahiptir. Horasan İslâm’ın ilk yıllarından beri sahabe ve tabiîn…
Devamını Oku » -
Sezai Karakoç’un Hayatı Ve Edebi Kişiliği
Hayatı 1933 yılında Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde dünyaya gelen Sezai Karakoç ilkokul öğrenimini burada bitirir ve sonrasında ortaokul öğrenimini Maraş’ta sürdürür.…
Devamını Oku » -
İslamiyet Öncesi Türklerde Mezar Taşları
Eskiçağlardan beri ölülerin yakılması, kayalıkların tepelerine bırakılarak yırtıcılara parçalatılması, torba içlerinde derin kuyulara sarkıtılması gibi inançlara bağlı uygulamalar olduğu bilinmektedir.…
Devamını Oku » -
Altay Kavimlerinde Kullanılan Hayvan Sembolleri ve Anlamları
Semboller ya da motifler, yazının toplum düzenine hâkim olmadığı dönemlerde, kültürler için bir tür muhafaza, ambar, hafıza vazifesi gören (masal,…
Devamını Oku » -
Yazının Tarihsel Süreci
İnsanlar, yeryüzünde görülmeye başladıkları anda “ toplum ” biçimi kazanmaya yönelmişlerdir. Önceleri ikili, sonraları da artarak bugünkü sosyal yaşamın ilk…
Devamını Oku » -
Osmanlı Basınında Sosyalizm
Osmanlı Devleti’nde sol veya sosyalist fikirler her ne kadar II. Meşrutiyet’le birlikte kurumsal bir kimlik kazanmaya başlamışsa da, Türk kamuoyunun…
Devamını Oku » -
Farklı Mitolojiler Ve Cennet Düşüncesi
Dinler tarihi incelendiğinde ilahi dinler dışındaki bütün batıl ve muharref dinlerde, birbirine çok yakın bir cennet kültürünün var olduğu bilinmektedir.…
Devamını Oku » -
Hristiyan İnancında Takılar, Muskalar Ve Diğer Objeler
Aziz Madalyonları Aziz madalyalarının kullanım geleneği, Hıristiyanlık öncesi Avrupa’da yaygın olan Paganizm inancından gelmektedir. Pagan inanışında kullanılan ve koruyucu olduğu…
Devamını Oku » -
Türk Kültüründe Fantastik Yaratıklar
Resim, Heykel ve Mimaride Fantastik Yaratıklar Türk mimari sanatında hayvan üslubu başlığı altında inceleyebileceğimiz bu konu öncelikle Orta Asya’ nın…
Devamını Oku » -
Sasanilerin Ortaya Çıkışı Ve Devletin Kuruluşu
Sasaniler Kendi varlığını ve meşruiyetini kadim Pers İmparatorluğu’na yaslayan ve bu bağlamda dini ve siyasi bir varis olarak gören Sasani…
Devamını Oku » -
Tarihsel Süreç Ve Müslüman-Hristiyan İlişkileri
Tarihte Müslüman-Hıristiyan münasebetleri İslam‟ın gelişiyle başlamaktadır. İslam geldiğinde Hıristiyanlık altı asrını tamamlamış, Roma İmparatorluğu ile Mısır ve Habeşistan topraklarına yayılmış…
Devamını Oku » -
Bilim-Kurgu Sinemasının Tarihsel Gelişimi
1900-1950: İlk Örnekler Sinemada yeni bir türün ortaya çıkması yalnızca yeni bir tematiğin başlaması anlamına gelmemekte, aynı zamanda sinemanın yeni…
Devamını Oku »